Mezõtárkányi falunap, 2013. aug. 18.

Mezõtárkány VII. falunapjával ünnepelte az államalapítás, Szent István ünnepét. A jó hangulatban zajló, ideális idõjárással kísért rendezvény délelõtti attrakciója a fõzõverseny volt. Idén 480 adag paprikáskompér fõtt az üstökben és kondérokban a résztvevõ 14 csapat lelkes közösségeinek köszönhetõen. Pásztor István, Bessenyei Barbara és Nagy Péter által alkotta zsûri a következõ eredményeket ismertette a délutáni díjátadón:
 
1. Kukta csajok csapata /Kövér Rebekáék a közremûködõknek fõzött paprikáskrumplival
2. Mezõtárkány Nyugdíjasklub csapata (eddig minden évben helyezett, különdíjas)
3. Fõkefe Nonprofit Kft csapata
 
A lepénysütõ verseny tanulsága: nyerteseink hangsúlyozták a hagyományos krumplislepény receptek továbbéltetését és a kísérletezõ kedvet is… Óvónõink csapata értékelte a sült finomságokat.
 
A következõ eredmények születtek:
1. Salamon Istvánné baconos, kecsketejes receptje
2. Németh Béláné családi receptje
3. Orosz Istvánné (tavalyi vándorkupa nyertesünk)
 
Szabó Krisztina ugrálóvárral, trambulinnal, gyermek és felnõtt vízifoci pályával várta a gyerekeket és a vállalkozó kedvû fiatalokat, míg a Laskó Rima Mente Szociális Ellátó Mikrotársuás munkatársai kézmûves sátrat, acfestést vállaltak. Délután színpadi kiscsoportos produkciók szórakoztatták a közönséget. Tóthné Szabó Anita ünnepi köszöntõjét követõen Mezõtárkány díszpolgára c. kitüntetést Adorján Gábor, volt polgármester, TSZ elnök vehette át, míg a jelenlegi alpolgármester, Németh Ervinné Marika Mezõtárkányért kitüntetõ címben részesült.
 
Idén helyi kiscsoportjaink fellépései adták kora délutántól a falunap gerincét. Fellépett:
Kolibri Mazsorett csoportunk
Mezõtárkányi Nyugdíjasklub énekkara a polgármester asszony vezette citerásokkal,
A Nyugdíjas Tánccsoport
Dancing Kids hiphop tánccsoportunk
a helyi sportegyesület karate csoportja, míg a Mesevár Óvoda lelkes ovisai igazi Tücsöklakodalmat mutattak be.
A kisállat szépségversenyt Nyeste Attila nyerte kölyök francia buldogjával. Idén a legrondább állat kategóriában nem volt nevezés!
Már igazi rajongótábora alakult a Kilenctõl Délig rock zenekarnak, akik egyre komolyabb tudással és átéléssel zenéltek régi klasszikus rock zenét elõadva.
A Zumba Jordán Máriával és kísérõ csapatával lélekben is tömegeket mozgatott a színpad elõtti közönség soraiban.
A várakozásnak megfelelõen szórakoztatta a közönség egyre nagyobb táborát a Szuperdáridó válogatott zenei mûsorát elõadó miskolci trió: Havasi György, Kékesi Erika és Varga Andrea, míg Tóth Robi a hajnalig tartó utcabálról gondoskodott zenéjével.
 
Posted in Egyéb

Leave a Reply