Szociális intézmény energetikai korszerűsítése Mezőtárkányban

A kedvezményezett neve: Mezőtárkány Község Önkormányzata
A projekt címe: Szociális intézmény energetikai korszerűsítése Mezőtárkányban
A szerződött támogatás összege: 35.863.166 Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projekt tartalmának bemutatása: A projekt a község egyik legfontosabb épületének energetikai korszerűsítésére irányul, a Szociális Intézmény (3375 Mezőtárkány, Templom út 4. hrsz. 529) energetikai korszerűsítésére. Az épületenergetikai fejlesztés célja egy komplex épületszerkezeti felújítás: homlokzati, lábazati, pincefal-hőszigetelés, fűtött-fűtetlen tereket határoló fal hőszigetelése, padlásfödém-hőszigetelés, tetőszerkezet-hőszigetelés, illetve nyílászárócsere. Emellett megvalósul a fűtési rendszer korszerűsítése: új kondenzációs kazán kerül beépítésre rézcsöves vezetékrendszerrel és lapradiátorokkal.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019. december 31.
A projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-16-HE1-2017-00032

Rövid összefoglalás a projektről

A projekt a község egyik legfontosabb épületének energetikai korszerűsítésére irányul, a Szociális Intézmény (3375 Mezőtárkány, Templom út 4. hrsz. 529) energetikai korszerűsítésére. Az épület helyet biztosít az önkormányzat szociális és egészségügyi feladatait ellátóknak, és egyben szociális térként is szolgál. Itt működik a szociális alapellátás (önkormányzati társulás részeként – ide értve a családsegítő és a gyermekjóléti szolgálatot, a szociális étkeztetést), valamint a védőnői szolgálat is. A jelenlegi korszerűtlen helyzet nem fenntartható.

Az épületenergetikai fejlesztés célja egy komplex épületszerkezeti felújítás: homlokzati, lábazati, pincefal-hőszigetelés, fűtött-fűtetlen tereket határoló fal hőszigetelése, padlásfödém-hőszigetelés, tetőszerkezet-hőszigetelés, illetve nyílászárócsere.

A projekt keretében jelentős épületgépészeti fejlesztés zajlik. Ennek során a szociális épület hőtermelői, valamint hőleadói oldala teljes mértékben megújul. Megvalósul a fűtési rendszer korszerűsítése: a legújabb technológiával szerelt új kondenzációs kazán kerül beépítésre rézcsöves vezetékrendszerrel és lapradiátorokkal.

A fejlesztés több mint 50%-os energia-megtakarítást eredményez.

Az épületek fenntartásával kapcsolatos költségek a korszerűsítés következtében csökkennek.

A projektet 2019. december 31-i zárónappal tervezzük megvalósítani.

A projekt megfelel a Heves Megyei Területfejlesztési Program céljainak.