„Építs Jövőt! Új Esély Program Füzesabony És Térsége”


“A kedvezményezett neve: Füzesabony Város Önkormányzata

a projekt címe: Építs Jövőt! Új Esély Program Füzesabony és Térsége

a szerződött támogatás összege: 238.537.766 Ft

a támogatás mértéke (%-ban): 100 %

a projekt tartalmának bemutatása:

A 3 évre szóló projektben – Füzesabony Város Önkormányzata vezetése mellett – konzorciumi tagok Besenyőtelek, Dormánd, Mezőtárkány, Szihalom, valamint az érintett önkormányzatok szociális és oktatási intézményei.

A pályázat kedvezményezettjei az óvodások, iskolások, a humán szolgáltatásban dolgozók, valamint az idősek.

A projekt keretében lehetőség nyílik ösztöndíj program elindítására: 30 diák részesülhet 3 éven keresztül havi 5000 Ft ösztöndíjban. Füzesabony mellett ezt a lehetőséget megkapják a konzorciumi partnertelepülések is. Az erre való jogosultság szempontjai a pályázat keretében kidolgozásra kerültek.

Mindezek mellett lehetőség nyílik a humán közszolgáltatásban dolgozók képzésére, programok szervezésére, valamint táboroztatásra az oktatási, nevelési intézményekben.

A pályázat lehetőséget nyújt beruházásokra, eszközvásárlásra is: eszközöket, bútorokat, játékokat vásárolnak majd az óvodáknak, iskoláknak és a humán szférának, emellett pedig megújul a régi füzesabonyi mozi előtere.

Az elnyert pályázat által újabb közösségi tereket tudnak létrehozni, ez által is szolgálva a fejlesztő, közösségépítő célokat.

a projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.01.31.

projekt azonosító száma: EFOP-3.9.2-16-2017-00012”