Művelődési ház energetikai korszerűsítése Mezőtárkányban

TOP-3.2.1-16-HE1-2017-00031

Mezőtárkány Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület és Területfejlesztési Operatív Program keretén belül TOP-3-2-1-16   Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése tárgyú felhívásra. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, az önkormányzat 65 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. Jelen projekt forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

A projekt főbb adatai

Kedvezményezett neve: Mezőtárkány Község Önkormányzata

Projekt címe: Művelődési ház energetikai korszerűsítése Mezőtárkányban

A szerződött támogatás összege: 65 000 000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt megvalósításának kezdete: 2019.03.15.

A projekt fizikai befejezésének határideje: 2022.02.12.

Projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-16-HE1-2017-00031

A projekt tartalmának bemutatása

Mezőtárkány Község Önkormányzata helyi önkormányzat, a törvény erejénél fogva átlátható szervezet. Az ország Északi régiójához tartozó megyéjének, a változatos földrajzi adottságokkal rendelkező Heves megyének egy kis települése. A projekt a projektgazda egyik kiemelkedően jelentős szakmai tevékenységéhez illeszkedik, a legnagyobb közösségi tér felújítására vonatkozik.

A Mezőtárkányi Művelődési Ház helyet biztosít a település könyvtárának, közösségi, közművelődési, intézményi, önkormányzati rendezvényeknek, művészeti és sport célú közösségeknek, kiscsoportoknak, civil szervezeteknek, az általános iskola testnevelés és tömegsport óráinak.

A pályázat keretén belül az önkormányzat épületének energetikai korszerűsítését tervezzük.

Az épületenergetikai fejlesztés során egy komplex épületszerkezeti felújítás valósul meg, amely egy eredetileg energetikailag korszerűtlen épületben több mint 50%-os energiamegtakarítást eredményez, egyúttal megvalósítja az akadálymentesítést a jelenlegi szabályozásnak megfelelően.

A projekt épületenergetikai fejlesztés, amely komplex épületszerkezeti felújítást, nyílászárócserét, homlokzati, pincefal hőszigetelést, kondenzációs gázkazán beépítését a kiegészítő rendszertartozékok fejlesztésével, a hőleadókon termosztatikus szelepek elhelyezését és napelemes rendszerek telepítését foglalja magában.

A megvalósítás helyszíne: 3375 Mezőtárkány, Rákóczi út 19., belterület, hrsz.: 197.

A projekt összköltségvetése 65 000 000 Ft, melyhez a fenti projekt keretében 100 %-os támogatást kaptunk.

Fejlesztésünk hozzájárul az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentéséhez, a fenntarthatóbb energiagazdálkodáshoz, az energiatakarékossági törekvéseink megvalósításához, dolgozóink, lakosaink környezetvédelmi szemléletének javításához.

Bízunk abban, hogy jelenlegi létesítményünk a jövőben hatékonyan és költségtakarékosan szolgálja a helyi lakosság érdekeit, és hozzájárul életszínvonaluk növekedéséhez, egyúttal a működtetés az önkormányzat számára fenntarthatóbbá válik.

Mezőtárkányban a Művelődési Ház, amely a község egyik meghatározó épülete, a település legnagyobb közösségi tere, az energetikai korszerűsítésnek köszönhetően a jövőben új, korszerű igényeket kielégítő épület lehet.