Trükkös vállalkozás járja a környéket

Szeretném felhívni a figyelmed, hogy egy Miskolci székhelyû Kft. járja az országot, és a piaci árnál jóval magasabb értéken próbál értékesíteni gázkészülék alkatrészeket.
 
Házaló tevékenységet folytatnak, és a beszélgetés során úgy tüntetik fel, mintha a gázszolgáltató megbízásából tevékenykednének. Fõleg idõs embereket keresnek fel, és átlagosan 20.000 Ft-ot csalnak ki olyan szolgáltatásért, amit a károsultak nem kértek, és nem is lenne szükséges.
A gáztûzhelyek és fûtõberendezések felmérése után, elmondják, hogy mely alkatrészek cseréje vált szükségessé, mert nem felel meg az EU szabványnak. Leggyakrabban a flexibilis gégecsõ és csap cseréjét teszik kötelezõvé. A helyszínen szerzõdést kötnek és a szolgáltatás díjának felét kifizettetik, azzal a megkötéssel, hogy a másik felét az alkatrész szállításakor  kell megfizetni. A szerzõdés kézzel írott része tartalmazza, hogy nem a gázszolgáltatótól és nem a megbízásából jöttek, illetve az apró betûs részben biztosítják a szerzõdés visszamondásának lehetõségét, de az elõleg ebben az esetben sem jár vissza.
 
Tegnap és ma Abasáron jártak, de az ország több részén is megfordultak már.
 
A TIGÁZ területi vezetõje elmondta, hogy õk nem foglalkoznak gázkészülékek szervizelésével, ezzel más céget sem bíztak meg. Ha valamelyik ügyfélüknél munkálatot végeznek (pl. óracsere) és az díjköteles, azt sem a helyszínen kell kifizetni, hanem utólag csekket küldenek a munka díjáról.
Posted in Egyéb

Leave a Reply