Tisztelt Lakosság!

Heves Megyei Kormányhivatal Füzesabonyi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya Járási Fõállatorvos 2015. október 05. naptól – 2015. október 26-. napig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el.

Mezõtárkány Község Közigazgatási területére a területen található rókák veszettség elleni orális immunizálása miatt.

164/2008. (XII.20.) FVM rendelet 12. §.
(2) -Az ebzárlat ideje alatt
a.) tartási helyen minden kutyát és macskát elzárva, illetõleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellõzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek;
b.) kutyát tartási helyérõl csak pórázon vezetve és szájkorással szabad kivinni;
c.) a település területérõl kizárólag érvényes veszettség elleni védõoltással rendelkezõ kutyát vagy macskát és csak a hatósági állatorvos kedvezõ eredményû vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.
(3) Az érvényes veszettség elleni védõoltással rendelkezõ
a.) vadászebek;
b.) fegyveres erõk és fegyveres testületek ebei;
c.) katasztrófa-mentõ ebek;
d.) a segítõ és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezetõ ebek rendeltetési céljuknak megfelelõ használatuk idejére mentesek a (2) bekezdésben foglalt korlátozás alól.
(5) az ebzárlat alatt befogott kóbor húsevõket hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat  idõtartamára. Az állat hatósági megfigyelése az ebzárlat esetleges meghosszabbítás esetén sem tarthat kilencven napnál tovább. Amennyiben a kóborló eb vagy macska veszettség elleni oltottsága nem állapítható meg, és az állat befogása, illetve hatósági megfigyelése nem oldható meg biztonságosan, az állatot a járási fõ állatorvos határozatára járványügyi intézkedésként az állatvédelmi elõírások megtartásával le kell ölni.

Mezõszemere, 2015. szeptember 28.

Dr. Tanárki-Fülöp István
jegyzõ s.k.

Posted in Egyéb

Leave a Reply