A 2014-2020 közötti programozási idõszakra történõ felkészülésrõl

2014.március 26.

Az Irányító Hatóság útmutatása alapján az elmúlt hónapban Akciócsoportunknál is megkezdõdött a 2014-2020 közötti programozási idõszakra történõ felkészülés.
 
Egyesületünk közgyûlése egyhangúlag határozott arról, hogy lényegében változatlan  települési lista alapján (Feldebrõ a továbbiakban az Eger Vidék Kincsei Akciócsoporthoz kíván tartozni) kéri az elõzetes regisztrációját, amely alapján majd hozzákezdhet Helyi Fejlesztési Stratégiája kidolgozásához.
 
A közgyûlés döntésének megfelelõen megküldtük a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet részére  az elõzetes regisztrációhoz szükséges dokumentumokat, amelyek alapján az Irányító Hatóság  a hónap végéig dönt az elõzetes regisztráció elfogadásáról.
 
Ezután kezdõdhetnek az intenzív HACS képzések és ezzel párhuzamosan hozzákezdhetünk a Helyi Fejlesztési Stratégia elkészítéséhez. A stratégia elfogadása esetén 2015 elején kezdõdhet  meg annak végrehajtása.  Várhatóan ezen idõponttól juthatnak hozzá a térség vállalkozói, civil szervezetei és önkormányzatai az új uniós vidékfejlesztési támogatásokhoz.

TTRM Munkaszervezete

Posted in Egyéb

Leave a Reply