Isten tenyerén

A Mezõtárkányi Gyöngyvirág Nyugdíjasklub legutóbbi taggyûlésén nagy szeretettel várta a helyi kötõdésû Németh Emil bácsit és Tóthné Szabó Anita polgármester asszonyt. Az ünnepi aktus apropóját a 84 éves Emil bácsi 5. könyvének a  „Megbolygatott idõ” címû verseskötetnek a megjelenése adta. A klubtagok figyelemmel és beleéléssel  hallgatták az alkotó élettapasztalatával, bölcsességgel átszõtt gondolatait a kötetrõl. A versek tolmácsolásában Emil bácsi lánya, Zsuzsa is segédkezett.
Emil bácsi visszaemlékezést is tett 1960-80 között kulturális szervezõ munkájáról, amikor megteremtõdött az igény  Mezõtárkányban arra, hogy irodalmi és zenés estekre járjanak, híres emberekkel találkozzanak. Poór Pétertõl az aranylabdás Albert Flóriánig hosszan lehetne sorolni, ki mindenkit látott szeretetettel a falu közönsége.
Feleki Kamil csodálattal beszélt a mezõtárkányiakról: „Emilkém, nem tudom, mit csinálsz itt ezzel a közönséggel, de én legszívesebben felvinném õket a hátamon Pestre…
Nagy derültség közepette sokan bólogattak…
A versek kapcsán az is kiderült, hogy a boldog családi élet, a kemény munka egyaránt jellemzi az alkotót, s hogy az élet sokszor sorsfordító eseményeit gyakran szerencsés véletlennek köszönheti. Mindannyian Isten tenyerén vagyunk, szépre jóra való nyitottságunk, tiszta szívünk teremti meg a boldogságot….
Köszönjük munkáját, a versekben megbúvó gondolatokat, hisz tényleg nem él hiába az, ki másoknak ad! Bölcsességét, derûs optimizmusát kapja útravalónak verseibõl.
Jó egészséget kívánunk!
 
Isten tenyerén
Posted in Egyéb

Leave a Reply