Informatikai infrastruktúra fejlesztés Mezõtárkány, Egerfarmos, Sarud iskoláiban

2011 – Európai Uniós forrásból valósult meg az iskolai informatikai eszközök beszerzése Mezõtárkány, Egerfarmos és Sarud községekben

Mezõtárkány és társult településeinek oktatási intézményei sikeresen pályáztak az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Operatív program támogatási rendszerében. A TIOP projekt állófogadással egybekötött záró rendezvényére márc. 17-én került sor. A vendégeket Tóthné Szabó Anita polgármester asszony köszöntötte, a projekt ismertetõje Nyeste Ferencné ÁMK igazgató volt, míg az interaktív tábla bemutatót Sipos Attila történelemtanár tartotta.
A projekt célja az általános iskolák megfelelõ informatika eszközökkel történõ felszerelése: számítógépek, wifi hálózati elemek, interaktív táblák, projektorok, kiszolgáló eszközök beszerzése, melyben a mezõtárkányi beruházás 3,7 az egerfarmosi 1,1 a sarudi 3,6 millió Ft-ot tett ki. A projektnek további részét képezte az eszközök megfelelõ használatát biztosító oktatás és nyilvánosság biztosítása, melyet a pályázók teljesítettek.
Az Európai Unió által támogatott fejlesztés nemcsak az iskolások tanulását és tanítását, hanem a településekre költözõ családok fiatalabb képviselõinek lehetõségeit is nagyban meghatározza. A 21. század eleji technikai vívmányok az oktatás szolgálatába álltak, melyet az iskolák pedagógusai is egyöntetûen üdvözöltek.

Informatikai infrastruktúra fejlesztés Mezõtárkány, Egerfarmos, Sarud iskoláiban

Kapcsolódó képgalériánkat erre a hivatkozásra kattintva tekintheti meg >>

Posted in Egyéb

Leave a Reply