Rendõrök az iskolában

Mezõtárkányban az elmúlt napokban rendõrök hívták fel magukra a figyelmet. Szerencsére nem helyszínelni jöttek, hanem kiállítást rendezni, kollégájuk elõadását megtekinteni.
Nyeste Attila mezõtárkányi körzeti megbízott immár többedszer vállalt fel munkájához szorosabban tágabban kapcsolódó közösségi program szervezését. Korábban Népmese napja, térségi sportos rendõrnap szervezése, most pedig elõadóként közlekedésbiztonsági ismeretek átadását vállalta fel. Elõadásán részt vett a HMRF közlekedésrendészeti osztályának munkatársa, Erdélyi Róbert r. alezredes, valamint Besenyei Sándor, a Füzesabonyi Rendõrkapitányság körzeti megbízott alosztályának vezetõje is.
Az iskola rendõre címû programot az ORFK az elmúlt években indította azzal a céllal, hogy közelebb vigye a gyerekekhez a rendõri munkát, hogy a helyi körzeti megbízottól akár közvetlen segítséget kérhessenek a gyerekek, vagy közvetlenül jelezhessenek bármilyen szokatlan jelenségrõl, általuk veszélyesnek vélt dologról.
A helyi rendõr törzsõrmester Légy te a példa, két lábon, két keréken c. közlekedésrendészeti elõadáshoz maga készítette a gyerekekhez közel álló prezentációt. Az elõadást minden iskolás korcsoport meghallgathatta, külön az alsósok és a felsõs gyerekek. A hallottakból késõbb önálló tesztet írhattak. A legjobb tesztírók szerdán jutalom kiránduláson vehetnek részt nevelõikkel a rendõrség, az önkormányzat, ill. Herman István országgyûlési képviselõ segítségével. Meglátogatták  a parlamentet, majd a rendõrtörténeti múzeumot. Lehet, hogy már érnek a jövõ rendõrei?

Rendõrök az iskolában

Rendõrök az iskolában

Posted in Egyéb

Leave a Reply