Tárkányok Találkozója Mezõtárkányban 2010.júl.- 30-aug.1.

6 év után újra Mezõtárkány adott otthont a Tárkányok Találkozójának. Nagy szervezõmunka elõzte meg a pénteken kezdõdõ rendezvényt, melybe a helyi önkormányzati dolgozók mellett a vendéglátás kapcsán helyi lakosok is bekapcsolódtak. Köröstárkány és a dunántúli Tárkány vártnál késõbb érkezõ küldöttségét a Hevesi Háziipari Szövetkezet, a bõrmûves gránátalma díjas népi iparmûvész Horváth házaspár, Márton János füzesabonyi fafaragó valamint a helybeli gyékégykötõ, csipkekészítõ Kovács Tibor kiállítása és kézmûves bemutatója várta.

A helyi Ifjúsági Kör fiataljai szívvel lélekkel készültek a mûvelõdési házban a Trianon emlékmûsorukkal, produkciójukra sajnos a csúszások miatt a vártnál kevesebben érkeztek.
A pénteki vacsora hangulatáról a kápolnai Báder Ernõ és zenekara gondoskodott.
A szombat délelõtti kulturális fesztiválnak sok prominens vendége volt, körünkben üdvözölhettük Tállai András államtitkár urat, Herman István, és Dr. Lukács Tamás országgyûlési képviselõket, Oláh Istvánt, a Magyarok Világszövetsége Heves Megyei elnökét, a Hír Tv, RTN Klub és Agria televízió munkatársait, a környezõ – és vendég települések vezetõit.
 

Posted in Egyéb

Leave a Reply