Szent György napi hétvégén teltházas koncert volt a mezõtárkányi katolikus templomban.

Mezõtárkány Község Önkormányzata és a Mezõtárkány Mûvelõdéséért Közalapítvány 2. alkalommal rendezte meg tavaszköszöntõ templomi hangversenyét. A rendezvényen megjelent Bartha Csaba, a budapesti Román Kulturális Intézet igazgatóhelyettese is.

A tavalyi sikeres Vincze Lilla koncert folytatásra ösztönözte az akkori kezdeményezõket, Pásztor István képviselõ urat és a mögé felálló közalapítvány kuratóriumát.

Meghívták községünkbe a Graal zenekart, mely az erdélyi magyarság egyik fontos kulturális fellegvárából, Marosvásárhelyrõl érkezett hozzánk.

A zenekar: Demeter Izabella (hegedû), Pásztor Izabella (zongora), Szász Betti (hegedû), Kovács Attila (fuvola), Demeter Róbert (gitár) – Illés Andor veszprémi történész, elõadómûvésszel közremûködésben maradandó élményhez juttatta a tisztelt közönséget.

Az összefogás szép példája volt a rendezvény.

Az este szervezõmunkájáért, anyagi támogatásáért köszönetet kell mondanunk Pásztor István képviselõ úrnak, Szemenyei Péter plébános úrnak és az egyházközségnek, hogy jó szívvel helyet biztosított a hangversenynek, Nemes István úrnak, aki a horgásztónál vendégeink elszállásolását vállalta fel, Urbán Péternek és a Szent István rádiónak a médiatámogatásért.

Tekintse meg a rendezvényen készült képeket erre a hivatkozásra kattintva!

Posted in Egyéb

Leave a Reply