Mezõtárkányi karate szakosztály

A Mezõtárkányi Sportegyesület 2007. június 19-én a mûvelõdési házban 16 lelkes sportrajongó akaratának megfelelõen. Az eltelt idõ azt bizonyítja nem volt hiábavaló lelkesedésük.

A legnagyobb létszámmal a karate szakosztály mûködik, jelenleg 51 fõ, ebbõl rendszeresen 46 fõ látogatja az edzéseket. Ez országosan is kitûnõnek mondható. Nagy öröm számunkra hogy Egerbõl, Tiszafüredrõl, Füzesabonyból, Besenyõtelekrõl, Dormándról, Kálból, Bogácsról is jönnek hozzánk sportolni. Karatésaink rendszeresen részt vesznek különbözõ versenyeken. 2009-ben Sátoraljaújhelyen mérettettük meg versenyzõinket, ahol a mezõtárkányiak egy arany, négy ezüst, egy bronzéremmel és egy negyedik hellyel tértek haza.

Megnõtt az érdeklõdés a gyerekek részérõl is. A jó felkészülést bizonyítja, hogy öt karatékánk meghívást kapott a magyar válogatott pótkeretébe, ami nagy elismerésnek számít. Shihan Borza József edzõ elmondása szerint sok tehetséges gyerek van klubunkban, és ha lesz kitartásuk, szép sikereket fognak elérni ebben a sportban. Ehhez valóban nagy kitartás kell, hiszen a Kyokushin karatéban ezer nap a kezdet és tízezer nap az elmélyülés…


További képekhez tekintse meg képgalériánkat!

Posted in Egyéb

Leave a Reply