Gyermeknap romafolklórral, tûzoltókkall

A Mezõtárkányi Általános iskola a szülõi munkaközösség, az önkormányzat és Pásztor István képviselõ úr támogatásával rendezte meg az idei gyermeknapi programot, melynek helyszíne a mûvelõdési ház volt. A gyermekek 48 fõs csapata Mi Mit Tud? –on mutatta meg tehetségét, rátermettségét a délelõtt folyamán Pásztorné Németh Zsuzsanna tanárnõ koordinálásában.
 
Vers és próza kategóriában Kalanovics Attila, bûvészkedésben Kalanovics Máté és Gubek Dávid, ének kategóriában Szegedi Ivett, diszkótáncban Rácz Dzsenifer, Surányi Alexandra, cigánytáncban Duka Emil, Duka Gréta, Duka Ramóna, Surányi Angelika, egyéb táncban pedig a 2. osztályosok gumimaci produkciója diadalmaskodott Török Leila, Bársony Boglárka, Nagy Kinga, Császár Alexandra, Halász Kitti, Emri Gabriella, Grenkus Melánia, Horváth Patrícia, Rézmûves Vanessza (3.osztály) szereplésében.
 
Gyermeknap romafolklórral, tûzoltókkall
 
A jó hangulatú Ki Mit Tud? után a budapesti Romano Glaszo cigány népzenei együttes adott élvezetes mûsort a helyi iskolás és óvodás közönségnek. A 8 fõs csoportban olyan gyermekek is szerepeltek, akik a budapesti operában is rendszeres fellépõk. A zenés mûsor után a vállalkozó kedvûek táncházban rophatták Lakatos György mûvészeti vezetõ instrukciói mellett.

A forró folklór után meglepetésként hidegvizes tûzoltó bemutató kezdõdött az iskola udvarán a füzesabonyi Szent Flórián Tûzoltóegyesületnek és a megyei tûzoltóversenyben hagyományõrzõ kategóriában 1. helyen végzõ helyi ifi csoportnak köszönhetõen.

Posted in Egyéb

Leave a Reply